BLUE AND BROKE – NIGHT SHADOWS

Artiest info
Website
facebook

Label: Bluemusic.be

Zangeres Melissa Antheunis, gitarist Pedro De Bruyckere, toetsenist Danny Verstraete, bassist Augustijn Vermandere en drummer Niels Delvaux vormen samen de Belgische soul- en popmuziek spelende formatie ‘Blue And Broke’. De groep werd al in 1997 opgericht en in datzelfde jaar wonnen ze ‘Kort Gerockt’ op de ‘Gentse Feesten’ waardoor ze het voorprogramma mochten spelen voor Marianne Faithfull in de Gentse concertzaal ‘Vooruit’.

Het eerste album van ‘Blue And Broke’ heette “Kiss Me Twice” en kwam in 2016 op de platenmarkt. Twee jaartjes later volgde album nummer twee onder de titel “Edward” met songs die gebaseerd waren op een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper. Nu verschijnt echter alweer een nieuwe plaat van deze band, hun derde album kreeg de titel “Night Shadows” en bevat dertien nummers die allemaal door gitarist Pedro De Bruyckere werden gecomponeerd. Hij nam ook het producerswerk van deze plaat voor zijn rekening en bracht het album uit op zijn eigen platenlabel ‘Bluemusic.be’, gevestigd in Sint-Amandsberg nabij Gent.

De mooie titelsong van dit album ontstond via een samenwerking met de Nederlandse muzikant Henk Hofstede, sinds 1974 al de oprichter en de frontman van de popformatie ‘The Nits’. U kunt dit duet beluisteren op de eerste video bij deze recensie, terwijl de tweede video een registratie is van het tijdens een liveconcert gebrachte nummer “Stone” dat eveneens op “Night Shadows” staat. Er is met het ‘Amstel Gospel Choir’ ook een heus koor te gast voor sfeervolle zang op het gospelnummer “Most Of The Time”.

Voor de opname van deze uitstekend gearrangeerde en georkestreerde plaat werd ook een beroep gedaan op een blazerstrio bestaande uit saxofonist Marc de Maeseneer, trombone en bastuba-speler Frederik Heirman en trompettist Yves Fernandez. Zij dragen hun netjes geblazen steentje bij aan de zachtjes rockende openingstrack “As I Can”, de gitaarrocksong “For A Little While”, de funky soulnummers “Ready” en “Stone” en de epische albumafsluiter “We Survived”, een knap gezongen liefdesliedje. Melissa Antheunis zingt als een engeltje in de twee zeemzoete ballads “Bear It All” en “Was It Worth It?” op het overwegend rockende album “Night Shadows” van ‘Blue And Broke’. Wij hebben er alvast van genoten van begin tot einde, maar nu is het aan u om deze Gentse formatie eindelijk de nodige erkenning te geven die ze meer dan verdiend hebben.

(valsam)